Dentalni implantati su titanski vijci koji se postavljaju u čeljusnu kost te nakon faze cijeljenja preuzimaju funkciju korijena zuba.
Koliko traje faza cijeljenja?
Ovisno o stanju (količini) čeljusne kosti na mjestu postavljanja implantata, vremenu proteklom nakon vađenja zuba te pravilnoj preimplantološkoj pripremi kao i položaju određenih anatomskih struktura, vrijeme od same implantacije do “montaže” zuba može iznositi od šest tjedana do godinu dana. U određenim situacijama i uz pravilno planiranje moguće je izvesti kompletan rad unutar 24-48 sati.
Koje su mogućnosti?
U dentalnoj medicini za svaki nedostatak zuba postoji više rješenja.
Uz individualni pristup, naš tim će Vam pomoći da odaberete idealno rješenje.
Jesam li ja kandidat za dentalne implantate?
Obzirom na stanje zubi i opći zdravstveni status postoji niz kontraindikacija, doduše većinom relativnih što znači da uz pravilnu pripremu pacijenta i multidisiplinarni pristup kroz suradnju s drugim liječnicima gotovo svatko može biti kandidat za dentalne implantate.
Koje su moguće komplikacije?
Prva komplikacija u vezi implantata je njihovo odbacivanje.
No kako je već spomenuto, uz pravilnu pripremu odbacivanje se može svesti na minimum (2%).
Ostale komplikacije su više općekirurške prirode (bolovi, otekline i slično) koje se mogu ublažiti premedikacijom i postoperativnom njegom.
Što je perimplantitis?
Periimplantitis je upalna reakcija koja zahvaća kost i meka tkiva oko implantata te može uzrokovati gubitak kosti, a samim time i implantata.
Može se spriječiti ili usporiti pravilnom oralnom higijenom i redovitim kontrolama.

RADNO VRIJEME:

Pon, Sri, Čet 13:00–21:00
Uto, Pet 8:00–16:00

Prema dogovoru uz prethodnu telefonsku najavu na +385 95 5174 479

POSJETITE NAS

OUR VALUES

Želimo da vam prvi posjet našoj ordinaciji bude ugodan.

Pri prvom posjetu ispuniti ćete “upitnik o zdravlju” i navesti svoje tegobe i želje vezane uz dentalnu terapiju. Ako vas je k nama uputio vaš stomatolog svakako ponesite postojeće rengenske snimke. Nakon što se dobro upoznamo sa vašim problemima ponuditi ćemo vam terapijska rješenja.

Svaka dentalna terapija strateški je planirani projekt. Nakon prvog pregleda dobiti ćete sve potrebne informacije o planu zahvata. Objasniti ćemo vam postupke i rizike pojedinih zahvata, te također pričati o trajnosti radova i njihovom održavanju. Koristimo isključivo materijale koji su se svojom dugogodišnjom upotrebom dokazali kao učinkoviti i biokompatibilni.

Cilj su nam dugoročni uspjeh i funkcionalnost u skaldu sa biološkim konceptima.

Kontaktirajte nas

Javiti ćemo se u što kraćem roku.

KONTAKTIRAJTE NAS