Oralna kirurgija se osim kompliciranijim vađenjima zuba bavi i drugim zahvatima kako na zubima, tako i na mekim tkivima usne šupljine.

Jedan od najčešćih oralnokirurških zahvata je alveotomija ili operativno vađenje umnjaka.

U slučajevima neuspjelih liječenja korijena zuba radi se apikotomija odnosno skraćenje vrška korijena.

Cistektomija tj. odstranjivanje ciste zuba ili čeljusti nerijetko je povezana s gorespomenutim zahvatima ali ponekad se radi i zasebno.

Osim navedenih zahvata u oralnokirurškoj ordinaciji rade se i odstranjivanja tvorbi na sluznicama usne šupljine i usana. Česti primjer takvog zahvata je odstranjivanje tzv. mukokele tj. žlijezde slinovnice koja raste radi zadržavanja sline, a uglavnom je povezana s ugrizom na mjestu nastanka.

Ugradnja dentalnih implantata također spada u područje djelovanja oralnog kirurga kao i priprema u situacijama kada ne postoji dovoljna količina kosti za ugradnju implantata.

Najčešći zahvati vezani uz implantološku pripremu su podizanje dna sinusa tj. sinus lift i nadogradnja (augmentacija) kosti.

Kod spomenutih zahvata se osim pacijentove kosti ponekad mogu koristiti i drugi augmentacijski materijali (sintetički ili životinjskog porijekla) koji nude visoku uspješnost zahvata uz smanjenu potrebu za dodatnom traumom prilikom uzimanja kosti s donorskog mjesta.

Kontaktirajte nas

Javiti ćemo se u što kraćem roku.

KONTAKTIRAJTE NAS