Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi strukturama koje okružuju zub – prvenstveno “zubnim mesom” i koštanim tkivom.

Obzirom na produljenje životnog vijeka i sve stariju populaciju pacijenata parodontologija je postala sve zastupljenija u svakoj ordinaciji.

Jedan od prvih i najčešćih kontakata s parodontologijom je čišćenje kamenca koje je potrebno provoditi najmanje dva puta godišnje.

Parodontološkim zahvatima i pravilnim održavanjem higijene usne šupljine čak se i naizgled izgubljeni zubi mogu godinama zadržati u funkciji no samo uz ispravno održavanje higijene usne šupljine od strane pacijenta na što stavljamo poseban naglasak.

Kao zasebni dio parodontologije istaknuli bi plastičnu parodontnu kirurgiju koja osim estetskog učinka također pogoduje lakšem održavanju higijene zuba i okolnih struktura.
Jedan od češće traženih zahvata je prekrivanje recesija na zubnim vratovima, no nerijetko su potrebni i interceptivni zahvati kako bi se spriječilo ili zaustavilo povlačenje “zubnog mesa” ili se poboljšala kvaliteta istog.

Upravo smo zato razvili program 32 zdrava PERIO kako bi pacijentima omogućili maksimalnu skrb kada su u pitanju parodontne bolesti i stanja.

Kontaktirajte nas

Javiti ćemo se u što kraćem roku.

KONTAKTIRAJTE NAS