Opća dentalna medicina u suštini se bavi svim onim osnovnim stvarima zbog kojih ste navikli odlaziti kod svog stomatologa. Kako pravilno četkati zube, na koji način koristiti konac i interdentalnu četkicu te koja sredstva za ispiranje koristiti. Sve su to informacije koje Vam Vaš stomatolog može pokazati i pružiti u svrhu prevencije karijesa i gubitka zuba.
U ovu skupinu djelatnosti pripadaju sve vrste zubobolja kao i endodontskih liječenja zuba. Bitno je napomenuti da bol nije indikacija za vađenje, nego prije svega za liječenje zuba.
Sanacija starih i dotrajalih ispuna, kao i izrada novih, estetskih i funkcionalnih restauracija, osnovno je načelo dugotrajnog očuvanja zdravog zubnog tkiva.
Također, u ovu skupinu djelatnosti pripada i briga o vašim najmanjima. Znate li da je pravo vrijeme za odlazak stomatologu već sa 6 mjeseci života. Također, istraživanja pokazuju kako pravovremeni odlazak kod stomatologa uvelike smanjuje strah i anksioznost kod djece.
Fluoridacija je postupak premazivanja zubi preparatima bogatima fluorom koji će pojačati površinsku otpornost zuba na karijes.
Pečaćenje fisura trajnih kutnjaka spriječiti će rani razvoj karijesa kod Vaše djece i na taj način spriječiti gubitak kutnjaka u ranim godinama života.
Redovite kontrole svakih 3-6 mjeseci mogu u ranoj fazi otkriti inicijalne stadije karijesa i na taj način spriječiti puno gore probleme koji će eventualno nastati neredovitim kontrolama.

Kontaktirajte nas

Javiti ćemo se u što kraćem roku.

KONTAKTIRAJTE NAS